RADIONICA PJEVANJA

Feštaonica by Boris Vas poziva na novu Radionicu pjevanja, koja će se održati u nedjelju, 05.11.2023., u vremenu od 19:00h do 21:00h, u ugodnom prostoru Češkog doma, Šubićeva ulica 20, Zagreb.
Radionica je namijenjena svima koji žele opušteno i slobodno pjevati i uživati u pjevanju.
Pjevačko predznanje je nevažno.

Radionica je podijeljena u dva dijela.

U prvom dijelu, nakon uvodnog upoznavanja sudionika radionice, radimo lagane i opuštajuće vježbe za razgibavanje tijela, te vježbe za produbljivanje disanja. Potom izvodimo vrlo učinkovite vježbe za glas. Osluškujemo svoj glas, promatramo njegovo trenutno stanje, te na jedan blag, ali vrlo djelotvoran način glas postepeno oslobađamo, jačamo i učvršćujemo. Kroz zajedničko izvođenje ovih vježbi se ujedno lijepo povezujemo sa ostalim sudionicima radionice.

U drugom dijelu zajednički pjevamo popularne pjesme, uz pratnju na gitari. Ležerno i opušteno, bez nekog određenog redoslijeda, pjevamo pjesme kako nas bude inspiracija vodila. Svatko može predložiti ili povesti neku pjesmu i potom ćemo je svi zajedno otpjevati. Poznavanje tekstova pjesama je nevažno. Namjera je da se u drugom dijelu radionice spontano napravi atmosfera fešte/ tuluma i da možemo u tako opuštenom i podržavajućem okruženju uživati u našim glasovima i u zajedničkom pjevanju.

Na radionici ćemo imati takozvanu „oglednu pjesmu“, koju ćemo tijekom radionice tri puta izvesti, zajednički otpjevati. Ovoga puta će to biti lijepa pjesma Ruža crvena, pjesma Agramera koja je postala dodatno popularna u obradi klape Sveti Juraj. Prvi puta ćemo pjesmu otpjevati na početku radionice, nakon uvodnog upoznavanja sudionika. Drugi puta ćemo je otpjevati na početku drugog dijela, kao uvodnu pjesmu u feštarsko- tulumski dio radionice. I treći puta ćemo je izvesti na kraju radionice.
Kroz ova tri pjevanja iste pjesme moći ćemo jasnije osjetiti kako i koliko nam se glasovi oslobađaju, te kako i koliko nam se mijenja doživljaj ove pjesme tijekom svakog od ova tri izvođenja. Biti će to interesantna provjera učinka radionice već tijekom same radionice.

Tijekom feštarskog dijela radionice ćemo otpjevati i „ogledne pjesme“ sa prošle tri radionice, to su pjesme: Vjeruj u ljubav, Da te mogu pismom zvati i Ti si pjesma moje duše.
Tekstove oglednih pjesama ćete dobiti na radionici.

Cijena radionice je 15 eura po sudioniku.

Postoji opcija plaćanja paketa dolazaka koji se jednokratno uplaćuju prije prve radionice. Paketi su:
A) Paket od dva dolaska, iznosi 28 eura (14 eura po dolasku)
B) Paket od tri dolaska, iznosi 39 eura (13 eura po dolasku)
C) Paket od četiri dolaska, iznosi 48 eura (12 eura po dolasku)

Dolasci iz paketa se ne moraju iskoristiti u nizu, jedan za drugim, no preporuka je da se iskoriste u nizu radi boljeg učinka radionice na otvaranje glasa.

Termini narednih Radionica pjevanja biti će:
1. Nedjelja, 05.11.2023., od 19:00h do 21:00h (termin iz objave događaja)
2. Nedjelja, 19.11.2023., od 19:00h do 21:00h
3. Nedjelja, 03.12.2023., od 19:30h do 21:30h
4. Nedjelja, 17.12.2023., od 19:00h do 21:00h


Svi termini Radionice pjevanja održati će se u prostoru Češkog doma, Šubićeva 20, Zagreb.
Prijava na radionicu je obavezna na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Po prijavi ćete dobiti upute o radionici, mjestu održavanja i o načinu plaćanja.
Za sve dodatne informacije slobodno me kontaktirajte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
mob: 099 301 3580

O meni:
Zovem se Boris Glumpak. Završio sam osnovnu muzičku školu, smjer gitara. Pjevao sam u raznim pjevačkim zborovima ( Ivan Goran Kovaćić, Collegium pro musica sacra, Desiderium, Ivan Kukuljević Sakcinski..). Završio sam i Školu za otkrivanje glasa (Werbeck metoda pjevanja) i redovito, svakodnevno, izvodim glasovne vježbe iz ove škole i time kontinuirano i dalje otkrivam i razvijam svoj glas.

Pokrenuo sam i vodim projekt Feštaonica by Boris. Ovim projektom potičem ljude da pjevaju i uživaju u pjevanju. U sklopu Feštaonice može me se angažirati i dolazim sa gitarom na Vašu proslavu ili druženje, te potičem uzvanike na pjesmu. Iza mene je bogato, dugogodišnje iskustvo pjevanja i sviranja gitare na raznim proslavama, zabavama i druženjima. Uz glazbenu animaciju i radionicu pjevanja, organiziram i raspjevana druženja na kojima opušteno i ležerno pjevamo popularne pjesme i uživamo u zajedničkom pjevanju. Baza svih aktivnosti Feštaonice je pjevanje. Pjevanje je univerzalni prirodni lijek koji trebamo redovno konzumirati!

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦