ISKUSTVENA RADIONICA „RAVNOTEŽA UMA I TIJELA – OSLONAC U TVOM TIJELU“

10.06.2023. U PLESNOM BORAVKU

U subotu, 10.06.2023. u trajanju od 10 do 16 h u Plesnom boravku će se održati radionica iz ciklusa jednodnevnih iskustvenih radionica "Ravnoteža uma i tijela - oslonac u tvom tijelu".

Radionice su zamišljene kao jedinstven spoj plesne, somatske prakse i psihoterapije pokretom i plesom, sve u cilju sveobuhvatnog osobnog rasta i razvoja pomoću stručnog vodstva. Radionicu će voditi Andrea Domitrović Šmida, psihologinja sa završenom edukacijom Psihoterapije pokretom i plesom , Sven Erić, certificirani praktičar Feldenkrais metode te Roberta Milevoj, nagrađivana plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja suvremenog plesa.

O programima i metodama rada:
Psihoterapija pokretom i plesom smatra se mladim psihoterapijskim pravcem te je usmjerena na terapijsku primjenu pokreta i plesa. Počiva na principima neodvojivosti tijela i uma u razumijevanju vlastitog procesa razvoja i cjelokupnog funkcioniranja, a koristi spontanu improvizaciju koja za cilj ima dublje otkrivanje vlastitih emocija, misli i odnosa.Kroz tijelo upoznajemo vlastite reakcije na situacije s kojima se susrećemo te razvijamo oslonce koji nam pružaju osjećaj sigurnosti u našem životu.

Feldenkrais® Metoda pomoći će vam da se ponovno povežete sa prirodnim sposobnostima pokretanja, razmišljanja i osjećanja. Bilo da želite osjećati se udobnije dok sjedite za vašim kompjutorom, dok se igrate sa djecom ili unucima ili dok se bavite aktivnostima koje volite, ove nježne lekcije mogu unaprijediti vašu sveukupnu dobrobit. Učenje pokretanja sa manje napora olakšava vam život. Fokus Feldenkrais® metode je u odnosu između pokreta i razmišljanja, stoga povećana mentalna osvještenost i kreativnost prate fizički napredak. Svatko, od sportaša i umjetnika do odvjetnika i činovnika može koristiti Feldenkrais® metodu.

Dijalozi u pokretu - kao što sam naziv sugerira radi se o formatu u kojem se pažnja većim dijelom stavlja na odnos između dvije osobe. Vježbe su oblikovane prema različitim situacijama u kojima se često puta nalazimo u svakodnevnom životu kada smo u odnosu s nekim drugim (u partnerskom, prijateljskom, radnom odnosu i sl.). Polaznici na zabavan način otkrivaju, prepoznaju i spoznaju važne tjelesno umne aspekte putem kojih produbljuju znanje o sebi i drugima. Rad se temelji na kreativno - plesnim alatima (poglavito igrama percepcije i komunikacije) koji pobuđuju integraciju unutarnjih procesa te taj način doprinose boljem razumijevanju sebe i svoje okoline.

Više informacija o voditeljima možete pronaći na: https://www.plesniboravak.com/radionice-za-osobni-rast-i-razvoj
Cijena radionice iznosi 65€ za prijave do 30.05., a nakon toga cijena iznosi 80€ (maksimalni broj polaznika je 8). Prijave su otvorene do 08.06. do 22 sata ili do popunjavanja mjesta na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

„PLESNI BORAVAK“ je mjesto za rekreaciju odraslih i starijih osoba kroz pokret i ples. Mirno i pozitivno okruženje svojim polaznicima pruža kontinuirani rad na sebi uz različitu ponudu sadržaja koji potiču svjesno i slobodno korištenje tijela u pokretu i kretanju. Služi svima onima koji žele produbiti povezanost s vlastitim tijelom – Body Awareness , održavati zdravlje uz pomoć kretanja te kreativno i osviješteno razvijati svoje potencijale.

Više informacija dostupno je na
www.plesniboravak.com,
https://web.facebook.com/plesniboravak2022 ,
https://www.instagram.com/plesniboravak/

RAVNOTEŽA UMA I TIJELA 1

RAVNOTEŽA UMA I TIJELA

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦