Produbiti meditaciju

Dragi prijatelji, dragi članovi,

vruće se ljeto ugasilo kako je i plamtjelo - silovito i naglo. Prozračni dani novih planova, rasporeda, radnih sezona i školskih ciklusa već su tu. Na Hartovskom vrhu školske klupe (čitaj: jastuci za meditaciju i chan dvorana:) čekaju novu generaciju škole za učitelje i učiteljice zenyoge. Radujemo se prvašićima:) i početku uzbudljivog dvogodišnjeg putovanja.

Razumijevanje Buddhinog nauka postiže se slušanjem i promišljanjem, a ostvaruje praksom. Redovita i ustrajna meditacija u nama pokreće duboke procese, preobražavajuće i ljekovite. U zapisu predavanja učitelja Žarka Andričevića pročitajte što znači produbiti meditaciju i kako njegovanje uma na meditacijskim povlačenjima pomaže u suočavanju sa svakodnevnim životnim izazovima.

Ako tek razmišljate o kretanju na put sabranosti, na našim novim stranicama doznajte što je meditacija, o vrstama, načinima i stupnjevima. Istražite, pročitajte, poslušajte - sljedeći korak je dolazak na tečaj Mirnoća i uvid u prekrasno i nadahnjujuće okruženje Chan centra.

Sadržajima studja i prakse ispunili smo posljednji ovogodišnji kvartal. Zadnjeg dana rujna počinje sedmodnevno povlačenje - potpuni smiraj pred plodonosno razdoblje. O ostalim povlačenjima svih formata, radionicama yoge i meditacije, programu za djecu i odrasle - uspješnici koju ponavljamo u jesenskom terminu i drugim sadržajima informirajte se redovitim pregledom našeg kalendara događanja.

Nakon ljetne stanke, 13. rujna, u srijedu u 19 sati ponovo je aktivan online point za grupnu meditaciju članova Centra. Veselimo vam se!

Vidimo se na brdu,
Ela Vukelja

Najave

Rujan
13., 20., 27.  Tjedna meditacija, 19 sati, online
22. - 24.  Škola za učitelje zenyoge, uživo
30. - 7.  Sedmodnevno chan povlačenje, uživo

Listopad
4., 18., 25. Tjedna meditacija, 19 sati, online
11.             Javno predavanje, 19 sati, uživo i onlin
14. i 15.     Radionica yoge i meditacije, uživo
28. i 29.     zaJedno, program za djecu i odrasle, uživo

Struktura povlačenja je rezultat duge tradicije. Skup uvjeta – mjesto, grupa, učitelj, ritam i metoda – pomažu našu težnju da produbimo praksu.

Tjedan intenzivne meditacije smatra se osobito značajnim iskustvom i svojevrstna je inicijacija u chan. Tijekom sedam dana možemo dovesti um u stanje kontinuirane sabranosti ili jednog uma. Tako duboka usredotočenost otvara vrata viđenju vlastite prirode i preobražavajućem iskustvu kojem chan vodi.

Još je poneko slobodno mjesto chan dvorani, požurite s prijavom:)

 

SAZNAJTE VIŠE...

Zemlja, voda, vatra, zrak

14. i 15. listopada

Provedite vikend na Hartovskom vrhu na radionici yoge Tatjane Mesar u prostoru posvećenom pomnosti, u ozračju radoznalosti, propitivanja i igre. Tatjana je osnivačica Dynamic Mindfulness škole yoge u Berlinu, iskusna učiteljica i praktičarka chana, karakterističnog kreativnog i istraživačkog pristupa tjelesnom pokretu.

Radionicu je namijenila ljubiteljima yoge i meditacije, svima otvorenima usvajanju novih perspektiva vježbanja yoge. Zbog iskoraka iz analitičkog razmišljanja u istraživanje izravnog iskustva i doživljaja tijela, sadržaj ove radionice posebno je zanimljiv učiteljicama i učiteljima yoge.
Održava se na hrvatskom i/ili engleskom jeziku.

Osigurajte svoje mjesto na vrijeme, prijavite se već sad.

 

SAZNAJTE VIŠE...


Naša adresa je:
Chan centar Hartovski vrh Hartje bb Kostanjevac 10455 Croatia

 

 

 

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦