Ritual čišćenja elementom vatre – „ZVIJEZDE HODAJU PO ŽERAVICI“

„Odvaži se izaći iz zone komfora!“
Radujemo se predstaviti novi Ritual čišćenja elementom vatre uz mogućnost hodanja po žeravici za one najhrabrije pod nazivom Ritual "ZVIJEZDE HODAJU PO ŽERAVICI" i to na prekrasnom mjestu s nevjerojatnom pozitivnom i jakom iscjeljujućom energijom.

Ritual smo nazvali ”ODVAŽI SE IZAĆI IZ ZONE KOMFORA!”

Nitko nije obavezan hodati po žeravici! Svatko prelazi žeravicu na vlastitu odgovornost!
Odluka o hodanju je samo Vaša i donosite ju pred sam čin hodanja. Najbitnije je prisustvovati Ritualu, otvorenog uma, pratiti upute i izvoditi vježbe, jer samim tim se čistite i podižete vibraciju energije cjelokupnog bića i organizma. Samo sudjelovanje na Ritualu je krajnje pročišćavajuće iskustvo. Dovodite vaše tijelo u stanje da samo sebe iscjeljuje.

VRIJEME: 28. 10. 2023. godine (subota) s početkom u 12,00 h

MJESTO : prekrasna Holiday home Boltar, Ulica palih boraca 25, 42204 SEKETIN, (između Novog Marofa i Varaždina), https://holidayhomeboltarcom/o-nama

S razlogom smo odabrali datum održavanja Rituala 28. 10.2023. godine jer je to dan kada će nam biti pun mjesec u biku. Za vrijeme punog mjeseca energija je na svom vrhuncu, najjača, posebno za čišćenje. Energija punog mjeseca u biku poziva nas da izađemo iz svoje zone komfora, da otpustimo sve vezanosti koje nas drže za ono staro i poznato gdje više ne rastemo, nego smo uljuljkani u lažnoj sigurnosti i nezadovoljni te da se odvažimo na nešto novo, nove mogućnosti, opcije, puteve, novi život.

Na Ritualu će nam Domagoj Biber održati zvučnu kupku sa gongovima.

Diljem svijeta mnogi su narodi i kulture prakticirali hodanje po žeravici, a kažu da najraniji podatak potječe iz željeznog doba Indije, oko 1200 godina pr. Kr.

Hodanje po žeravici, spada u najstarije duhovne obrede koji su se primjenjivali kao način pročišćavanja, predavanja nepojmljivom, susretanja sa krajnjom neizrecivom istinom, obred prolaza, testa snage i hrabrosti pojedinca ili u religiji kao test vjere.

Vatra je izazov. Vatra je intenzivni susret sa životom. Vatra je ekstaza.

Ritual je prilagođen svim ljudima bez ikakvih razlika, pa i djeci, bitno je doći otvorenog uma, po mogućnosti bez očekivanja i prepustiti se samom Ritualu. Tada se na kraju spontano i prirodno dogodi i hodanje po žeravici, predamo se vatri s povjerenjem i osjetimo njen poziv. I oni koji su se u početku bojali samog čina, na kraju hodaju. Već samim sudjelovanjem na Ritualu postiže se jako puno, pa tako nije presudno donijeti odluku o hodanju po žeravici, nego sudjelovati u pripremama otvorenog uma. Bitno je ne odustajati i ustrajati u predanosti i opuštenosti kako bismo elementu vatre dozvolili da nas prenese preko žara i na taj način spali inferiorne dijelove našeg bića – naše mane, probleme, bolesti, pa čak i našu lošu KARMU.

Bit Rituala je buđenje životne energije u nama, energije vatre i ljubavi, pa se zato najviše radi na čakri solarnog pleksusa i srčanoj čakri, podizanju vibracije energije cijelog tijela kroz pripreme, ali i smirivanju energije - uzemljavanju, kako bi se u tom kontrastu stvorila ravnoteža, balans i MIR.

Zato radimo meditacije, razne energetske vježbe, vježbe disanja, smijemo se, pjevamo, plešemo, sviramo, čitamo poeziju. Pokušavamo postići stabilnost našeg bića te time pojačati snagu i hrabrost za sam prelazak preko žeravice. Radimo i na 'spaljivanju' naših nepotrebnih strahova, trauma, blokada koje smo dobili kroz ovaj život, sami stvorili, naslijedili, a neke čak energetski prenijeli iz prošlih života. S obzirom na to da su uzroci bolesti naše neprerađene i neosviještene emocije, koje smo negdje nesvjesno pohranili, radimo na otpuštanju tih emocija (neisplakanih suza) kroz smijeh i fizički pokret te smirivanje uma i postizanje stanja bez misli. Upravo tim prepuštanjem samom Ritualu i povjerenju u majstoricu vatre dolazimo do prisutnosti u sadašnjem trenutku našeg bića gdje postižemo stanje u kojem je sve moguće, pa tako se često i događaju razna 'čuda' na Ritualu i poslije, polaznicima se ostvare želje, iscjeljuju se bolesti, mijenja im se život i kvaliteta života nabolje. Mi to možemo nazvati čudima, ali to je upravo posljedica čišćenja našeg cjelokupnog sustava i rada na uzrocima bolesti. A, to je i bit cjelokupne duhovne i energetske prakse pojedinca.

Vatra ima značenje za nas kakvo joj mi pridajemo. Jer, sva energija na ovom svijetu je neutralna, jedino je naša percepcija ta koja će joj dati značenje. Vatru možemo smatrati opasnim elementom koji pali i uništava i koje se trebamo bojati ili je vidjeti kao potrebnu životnu energiju, prijateljsku i energiju ljubavi i zajedništva. Također, vatra je korisna jer služi za kuhanje, grijanje.

Vatra je, zanimljivo, jedini element na Zemlji, za razliku od zemlje, vode i zraka, koji se ne može onečistiti. Stoga je idealna za pročišćavanje tijela, uma i duha. Vatra polaznicima predstavlja izazov i kada uspješno bosi prehodaju žeravicu postižu stanje ekstaze koje im uveliko pomaže za suočavanje s daljnjim životnim izazovima. Polaznici znaju često reći: 'Ako sam mogao/la prehodati bos/a žeravicu, mogu sve u životu!'. Istovremeno toplina koja se još danima osjeti kako kola kroz naše noge, pozitivno djeluje na refleksne točke na stopalima i na živčane završetke. Polaznici nakon Rituala osjećaju svojevrsno pročišćenje i oslobođenje od nepotrebnih uvjerenja koja su ih sprečavala da žive istinski slobodan život. Na fiziološkoj razini, dolazi do stvaranja novih neuronskih veza u živčanom sustavu osobe.

Zdravstveno djelovanje Rituala je buđenje cjelokupne energije vatre i ljubavi u nama, cjelokupne životne energije organizma što može rezultirati iscjeljenjem raznih bolesti. Garancija nema, ne možemo predvidjeti, jer ovisi od mnogo faktora, ali razna iscjeljenja su se događala na samom Ritualu i poslije. S druge strane, duhovno značenje je spoznaja vlastite istine, spoznaja iluzije u kojoj živimo te suočavanje sa samima sobom, svojevrsno duhovno buđenje. Tada spoznajemo da su strahovi nerealni proizvodi našeg uma i da su iluzorni, da se većinom ne realiziraju i da je nepotrebno trošenje energije pridavanjem pažnje onome što nam čini da se loše osjećamo. Ritualom budimo svjetlost vatre u nama i ne borimo se protiv tame, nego ju i sebe osvjetljujemo ili osvještavamo.
Pripreme prije Rituala radi majstorica vatre, koja svojom energijom, meditacijama i kreativnim vizualizacijama stvara i kreira Ritual na energetskoj razini prije same fizičke manifestacije. Obavezno je energetsko čišćenje prostora gdje se odvija Ritual i drva kojima se pali vatra te podizanje vibracije istih.
Bitno je fokusirati se i na energiju misli i na određene želje koje imamo koje bismo voljeli da nam se ostvare u životu, ali je bitno da te želje dolaze iz duše i srca, ne ega ili straha te s tim ciljevima prelaziti žeravicu. Voljni čin prelaska preko žeravice stvara ogromnu koncentraciju psihičke energije. Mnogim polaznicima su se želje i ciljevi vrlo brzo ostvarili nakon Rituala. Pripremom dakle postižemo i mentalnu koncentraciju i fokus na ostvarenje ciljeva. Odabrani ciljevi i želje mogu biti materijalne ili duhovne prirode, poboljšanje zdravlja ili emotivnih odnosa. Osim za vlastite ciljeve, osoba može hodati i za ostvarenje ciljeva i u životima svojih bližnjih. Pripremama postižemo 'posebno stanje', stanje bez misli, 'izvan razuma', kada nas sam čin predavanja vatri, prepuštanja, povjerenja, ljubavi i zajedništva jednostavno povuče (osjetimo poziv) i prenese preko žeravice.

Hodanje po žeravici neobično je i neponovljivo iskustvo za svakoga tko ga doživi jer se kod sudionika u vrlo kratkom vremenu stvara svijest o iluzornosti svijeta u kojem živimo. Zato je ono jedno od istinskih čuda današnjice jer na konkretan i neposredan način dokazuje da realnost nije uvijek onakva kakvom je interpretiraju naša čula i um. Iza granica našeg razuma krije se misteriozan i uzbudljiv Svijet u kojem je sve moguće. Svijet koji se može doživjeti na ovom jedinstvenom Ritualu.

Potrebno je ponijeti:
- udobnu odjeću i obuću (sportsku), stariju, kratkih i dugih rukava
-papuče/natikače/japanke
-podlogu za ležanje na tlu, dekicu, jastuk/vreću za spavanje
-bočice vode
-hranu (sendviče, voće, grickalice), ako mislite da ćete ogladnjeti do 21h
-zaštitu od komaraca (za svaki slučaj, premda će biti već hladno za njih)

Uvjeti:
-da niste srčani bolesnik ili liječeni od duševnih bolesti
Organizator Rituala: Udruga Tri bambusa iz Zagreba, Francuske republike 2
Majstorica vatre i Rituala: Valentina Garačić

O meni:
Od kad znam za sebe bavim se sobom, osobnim rastom i razvojem i kreiranjem nove, bolje sebe. To mi je cjeloživotni poziv i najveći izazov. Biti što bolji čovjek, prema sebi i drugima. Stvoriti što kvalitetniji život ispunjen blagostanjem u svim oblicima, ljubavlju, radošću, strašću, mirom, znanjem, iskustvom, materijalnim blagostanjem. Rekla bih da sam umjetnica života jer sve što radim i koje god područje uložim energiju je autentično, iskreno i bazirano na mom osobnom iskustvu.

Postigla sam, između ostalog jedan od ciljeva, živjeti autentičan i slobodan život od svih vrsta vezanosti. Naravno proces i rast traje i dalje, jer uvijek možemo postati bolje duše, bolji ljudi.

Moj trenutni život je zaista ono što sam oduvijek htjela.

Završila sam Pravni fakultet, bavila se pravnom strukom oko 13 godina. 2013. godine susrela sam duhovnog učitelja koji me inicirao, naučio i osposobio biti majstoricom i učiteljicom Reikija, majstoricom Rituala hodanja po žeravici i voditeljem Obiteljskih konstelacija.

Tada mi se život stubokom promijenio.

To je bio samo hobi da bi sve daljnjim upornim, discipliniranim radom hobi 2018. godine postao i profesionalni posao i izvor mog financiranja pod nazivom ZdraVal, Obrt za usluge i trgovinu.
ZdraVal je uspješno poslovao do početka Korone 2020. godine, kad sam ga zatvorila. Jer sam shvatila da sama sa sobom trebam riješiti još neke izazove, ponajviše financijske prirode i da je tada to bila najispravnija odluka.
Za vrijeme rada ZdraVala imala sam poslovni prostor u Prečkom, radila sam tečajeve Reikija, meditacije, Rituale hodanja po žeravici, razne duhovne radionice u suradnji s kolegama, Obiteljske konstelacije, masaže, refleksoterapiju.

Za vrijeme Korone zaposlila sam se u prodaji, rad od kuće, savršeno za to vrijeme. Uključila sam se u meditacije Master Stephen Co-a, Pranic healinga koje su mi opet promijenile život na bolje. Nadopunila sam svoje znanje i iskustvo energetskog rada te u Sloveniji završila 4. stupnja Pranic healinga (Pranic Healing, Advanced Pranic Healing, Pranic Psychotherapy i Arhatic Yoga).

Uz meditacije Pranic healinga postala sam najbolji agent u prodaji i naučila vještine prodaje i zarade novca.
Nakon toga radila sam još u nekim firmama, ali kratkotrajno, skupljala sam još dodatna znanja, rješavala svoje strahove i shvatila konačno da svo svoje vrijeme i energiju želim uložiti opet u rad s ljudima i duhovnost, ali na jedan još bolji i profinjeniji način.

Jer kad se zaista odlučiš prihvatiti poziv svoje duše i svoju misiju nemaš više izbora. Sve ostalo otpadne. Pa tako se i meni dogodilo.

Pa eto, za ovo predstavljanje, mogu reći da radim energoterapeutske tretmane, tečajeve i inicijacije u Reiki, Obiteljske konstelacije, Ritual hodanja po žeravici, energoterapeutske masaže i refleksoterapiju stopala.
Mogu vas naučiti i pomoći vam kako da sami sebi pomognete i stvorite što autentičniji i kvalitetniji život.
Obvezna je prijava na moj broj mobitela 098/394-318 ili mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., gdje ćete dobiti podatke o uplati

CIJENA: 120,00 eura, za rane prijave do 13.10.2023. godine cijena je 100,00 eura

Za sudjelovanje je potrebno nakon prijave uplatiti akontaciju u iznosu od 50,00 eura (za troškove organizacije, placa, drva, večere...), isti iznos se ne vraća, ali ga možete iskoristiti za neku drugu žeravicu ili bilo koju moju drugu uslugu (energoterapeutska masaža, energoterapeutski tretman, tečaj Reikija, Konstelacije...)
Odobravamo popust ukoliko povedete prijatelja, partnera, dijete, roditelja, pa je tako cijena za dvije osobe 220,00 eura (180 eura za rane prijave), za tri 330 eura (270 eura za rane prijave), za četiri 440 eura (360 eura za rane prijave)...

U cijenu je uključena i topla večera na kraju Rituala kada dijelimo Potvrde i čestitamo jedni drugima, ali prvenstveno sami sebi na odvažnosti i hrabrosti.

Pripremite svoja stopala i vidimo se, tko zna, možda i poletimo na vatri!
Veselimo se prvenstveno pozitivnom druženju!
I svi ste dobrodošli!
Valentina Garačić, majstorica vatre

Obzirom da postoji mogućnost spavanja u Holiday home Boltar za sve informacije kontaktirajte Natašu Boltar na 098/395-060 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te pogledajte https://holidayhomeboltar.com/o-nama

O Domagoju Biber:

Domagoj Biber/ Studio EquiLibra Sound Therapy - svoj interes za zvuk i ritam pokazuje od malih nogu, ali konkretan rad započinje tek nakon što su mu životne situacije pokazale da su mu zvuk i ritam veliki dio u pronalasku mira i razumijevanja samog sebe i svijeta koji ga okružuje. Edukacije u svijetu zvuka započinje u sferi glazbene produkcije koja mu otvara nove vidike i mogućnosti. Pomoću frekvencija, vibracija i ritma u svakodnevnom životu počeo je pomagati sam sebi, te je nakon toga odlučio pokušati pomoći i drugima. S novim spoznajama upisuje i završava školu "Peter Hess" metodu zvučne masaže s korištenjem tibetanskih zdjela i gongova. Paralelno s time pohađa edukacije zapadno afričkog i jamajkanskog bubnjanja. Trentno svoje znanje i konekciju s ritmom i bubnjem produbljuje na edukaciji "Sacred Drumming" kod Marka Borića koji je isti ovaj program i osposobljavanje za učitelja završio u "College of Sound Healing" u VB. Domagoj smatra da su ritam i zvuk univerzalni alati koji poboljšavaju kvalitetu naših života na svim razinama kada se ponovno povežemo s njima i koristimo ih svjesno.

facebook događanje

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦