TRE vježbe opuštanja stresa, napetosti i trauma po metodi dr. David Bercelija

Zadovoljstvo nam je najaviti da Udruga O Tempora i TRE LLC, David Berceli's International organisation, organiziraju jednogodišnju edukaciju iz TRE, vježbi otpuštanja stresa, napetosti i trauma po metodi dr. David Bercelija.

Uz dr. Bercelija, koordinator i trener prve godine je Heiner Steckel, TRE LLC terapeut III stupnja i trener bioenergetske analize koji u svojoj praksi integrira gestalt i terapiju disanjem.

David Berceli,PhD utemeljitelj je TRE metode, koju je razvio u suradnji s A.Lowenom, s kojim je surađivao dugi niz godina. Drži edukacije diljem svijeta; u Evropi, Australiji, Americi, Kini, Africi, Japanu. Njegova TRE metoda pokazala se je učinkovitom pri kroničnim napetostima koje se razvijaju u tijelu prilikom traumatičnih situacija i uspješno se primjenjuje u kako u medicinskoj, tako i u različitim terapeutskim praksama.

Nakon prve godine TRE treninga nastavlja se dvogodišnja edukacija iz Bioenergetike, po metodi dr. A. Lowena.

tre-logoDr. Alexander Lowen, učenik Wilchema Reicha, utemeljitelj je bionergetskog pristupa pri liječenju stresa, napetosti i trauma u vezi s bioenergetskim procesima u tijelu.Tijelo je „spomenar" u kojem su zapisani svi naši doživljaji: radosti, tuge, razočarenja, traume, blokade i stresovi. Racionalna analiza problema nije dovoljna; tek oslobađanjem ovih duboko potisnutih tjelesnih zapisa možemo se rješiti nasljeđenih ili stečenih blokada i uspostaviti sklad neurološkog, biološkog, anatomskog i emocionalnog dijela u nama.

Izobrazba je namijenjena kako profesionalcima, tako i onima koji to žele postati, zatim svima onima koji žele ovladati metodama i tehnikama pomoću kojih mogu u različitim, stresnim, traumatičnim ili naprosto zahtjevnim životnim situacijama pomoći sebi i drugima. Osim profesionalnih terapeuta različitih smjerova, ova je škola namijenjena svima koji se susreću sa stresom, traumom i napetošću – ili su i sami njima izloženi. Nadalje, svima koji u svojoj praksi uključuju i rad na tijelu. I na kraju, svima onima koji žele uspostaviti djelotvornu kontrolu u vlastitim životima i koji su shvatili da je rad na na tijelu početak rada na sebi.

Škola počinje 11. travnja 2014 u Zagrebu, a prijave se primaju do 15. ožujka 2014. Nastava je na engleskom jeziku, a po potrebi organizirat će se prevođenje.

O voditeljima, programu, rasporedu radnih vikenda, obvezama polaznika i uvjetima upisa pogledajte u privitku.
O organizatoru, kontakt, prijavni obrazac i program naći ćete na www.otempora.hr
O suorganizatoru, TRE LLC i D.Berceliju pogledajte na www.traumaprevention.com
Za informacije o bioenergetici i dr Lowenu posjetite www.lowenfoundation.org

S poštovanjem,
Vesna Krauth, prof.
Predsjednica Udruge
GSM: +385 99 8281 433
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


PRIJAVE, KOTIZACIJA, UVJETI I NAČINI PLAĆANJA

Prijave se primaju zaključno sa 15.03.2014. godine.
Prijavni obrazac naći ćete na www.otempora.hr
Cijena prve godine izobrazbe iznosi 1.700 EUR (13.000 HRK).
Uvjeti plaćanja:
1. Jednokratna uplata do 15.03.2014. – 1.530,00 EUR
2. Ako je plaćanje u ratama, prva rata se plaća 500,00 EURa a ostatak u tri rate po 400 EUR, najkasnije mjesec dana prije početka ciklusa predavanja
3. U slučaju prijave više od 20 polaznika, ukupna cijena se smanjuje za 200 EUR i iznosi 1.500 EURA za sve polaznike

Pristojba se uplaćuje u korist Udruge O tempora, na žiro račun broj:
2330003-1151403678, SOCIETE GENERALE – SPLITSKA BANKA d.d., Zagreb

David Berceli, PhD utemeljitelj T.R.E. metode, koju je razvio u suradnji s A.Lowenom, s kojim je surađivao dugi niz godina. Drži edukacije diljem svijeta; u Evropi, Australiji, Americi, Kini , Japanu, Israelu, Palestini, Sudanu, Ugandi, Keniji, Yemenu, Egiptu i Libanonu. Razvio je specifične metode i interaktivne smjernice za ozdravljujuće procese u konfliktnim situacijam,a i za oslobađanje od osobnih trauma. Njegova T.R.E. metoda pokazala se je učinkovitom pri kroničnim napetostima koje se razvijaju u tijelu prilikom traumatičnih stuacija.

Dr. Alexander Lowen, utemeljitelj bionergetskog pristupa pri liječenju stresa, napetosti i trauma vidi ljudsku osobnost u vezi s bioenergetskim procesima u tijelu.
Tijelo je „spomenar" u kojem su zapisani svi naši doživljaji: radosti, tuge, razočarenja, traume, blokade i stresovi. Stoga, racionalna analiza problema nije dovoljna. Tek oslobađanjem ovih duboko potisnutih tjelesnih zapisa možemo se riješiti naslijeđenih i stečenih blokada.Vježbe otpuštanja stresa, trauma i napetosti predstavljaju jedinstvenu metodu koja nam pomaže uspostaviti sklad neurološkog, biološkog, anatomskog i emocionalnog dijela u nama. Stoga treba otkriti gdje su napetosti i blokade u tijelu pohranjeni, kako uzrokuju depresiju,agresiju i nesposobnost emocionalne otvorenosti.

Downloads:
Raspored programa i datumi održavanja

Sadržaj i kurikulum za prvu godinu
Poster

Koordinatori i treneri

Heiner Steckel, pedagog, bionergetski trener, instruktor tjelesno orijentirane psihoterapije i internacionalni ekspert u području oslobađanja stresa, napetosti i trauma- T.R.E. Član je, supervizor i predavač na nizu uglednih IIBA ( Bioenergetskih Instituta ) diljem svijeta.
Niz godina radio je sa dr Alexanderom Lowenom, a od 2006 surađuje sa dr David Bercelijem, utemeljiteljem niza učinkovitih tehnika za pomoć u stresnim i konfliktnim situacijama, poznatim pod imenom T.R.E. metoda.

HEINER STECKEL, Dipl. Päd., Bioenergetic Analyst (CBT, IIBA & TRE Faculty) in private practice since 1980, teaches body-psychotherapy and body-oriented pedagogics in diverse fields of psycho-social work ( for social workers, educators, counselors, etc.) since more than 25 years. He is a teacher and supervisor for Bioenergetic Analysis in IIBA affiliated training-societies since 1990 in various countries.
Since 2006 he works in close cooperation with Dr. David Berceli, TRE LLC, promoting and coordinating TRE training programs in various countries in Europe .

David Berceli, PhD is an international expert in the areas of trauma intervention and conflict resolution. For the past 22 years he has lived and worked in nine countries providing trauma relief workshops and designing recovery programs for international organizations around the world. Dave has lived and worked extensively in Israel/Palestine, Sudan, Uganda, Kenya, Yemen, Egypt, and Lebanon. Fluent in English and Arabic, David brings a keen understanding of the intertwining dynamics of religion and ethnic customs and has developed specific processes to enable people to manage personal trauma as well as bring healing and reconciliation between diverse groups. He is the creator of a revolutionary and unique set of Trauma Releasing Exercises (TRE) that help release the deep chronic tension created in the body during a traumatic experience.

David Berceli, PhD utemeljitel T.R.E. metode, koju je razvio u suradnji sa A.Lowenom, s kojim je surađivao dugi niz godina. Zadnjih 22 godine drži predavanja I radionice otpuštanja stresa, napetosti I trauma, vodi međunarodne programme oporavljanja od istih u mnogim zemljama svijeta – osim u Evropi, Australiji, Americi, Kini I Japanu, radi I u Israelu/Palestini, Sudanu, Ugandi, Keniji, Yemenu, Egiptu I Libanonu. Aktivno govori arapski I engleski jezik, poznavatelj je ketnološko-kulturno-religijskih običaja raznih zemalja. Razvio je specifične metode I interaktivne smjernice za ozdravljujuće procese u konfliktnim situacijama kao I za oslobađanje od osobnih trauma. Njegova T.R.E. metoda pokazala se je učinkovitom pri kroničnim napetostima koje se razvijaju u tijelu prilikom traumatičnih stuacija I primjenjuju je mnogi liječnici i terapeuti diljem svijeta.

ELZBIETA PAKOCA, MA Rehabilitation, Manual Therapist,
TRE Trainer - Level III

For over 20 years she is working with people. At the hospital, fitness club, rehabilitation center, in private practice. She used different methods of body work: rehabilitation, massage, exercises, breath work, osteopathy, manual therapy.
Worked as a teacher at medical school, general manager in an international fitness company and mainly as a physiotherapist.
Recently she became responsible for the rehabilitation department at a private Medical Center and became the first polish TRE teacher. She is in the clinical phase of becoming a Bioenergetic Psychotherapist (in IIBA training) .

ELZBIETA PAKOCA, MA Rehabilitation, Manual Therapist, TRE Trainer - Level III , terapeut je III stupnja I primjenjuje T.R.E. tehniku preko dvadeset godina u različitim područjima: rehabilitacijskim centrima, internacionalnim kompanijama, medicinskim centrima itd. Radila je I sa tehnikama disanja, osteopatskim metodama, različitim vrstama masaža, zatim kao professor na medicinskoj školi, kao menadžer internacionalne fitness organizacije.Trenutno radi u privatnom medicinskom centru I bavi se edukacijom I vođenjem radionica za olobađanje stresa, naetosti I trauma. Prvi je T.R.E. trener I terapeut u Poljskoj.

ANDREA STECKEL, Social worker in the field of early developmental aids, naturopath / alternative medical practioneer TRE -Level III trainer .
Four year post-graduate training in body-oriented-energetic counseling (based on Bioenergetic Analysis) and trained as a developmental psychology counselor at the Martha Muchow Institute in Berlin. In her part-time practice as naturopath she combines acupressur ( JinShinDo & MediAkupress), bioenergetic exercises with the perspective of traditional chinese medicine. Since 2008 she put a strong focus on TRE work.
ANDREA STECKEL ,
Socijalna radnica u području rane razvojne dobi, bavi se alternativnom medicinom i naturopatijom, T.R.E. terapeut III stupnja. Završila četverogodišnji postdiplomski studij za razvojnog psihologa na Institutu M. Muchow u Berlinu. U svojoj praksi bioenrgetske vježbe kombinira sa akupresurom tradicionalne kineske medicine. Od 2008 fokusirana je na T.R.E. – kao trener i terapeut.