Podržite ovaj projekt: snimanje trećeg nastavka jednog od najoriginalnijih domaćih filmskih projekata!

Amaterska produkcija, Udruga Spirit iz Rijeke, kroz rad s mladima s poteškoćama, stvorila je prepoznatljiv brend kroz filmski serijal Tajni agent 010. Posrijedi je projekt koji rado podržavaju i poznate ličnosti iz javnog života, pa su se dosad u polusatnim filmovima, kao podrška u manjim ulogama pojavili Šajeta, Mile Kekin, a u novom. upravo započetom filmu, s veseljem su se na snimanju pridružili Krešimir Mišak, Mario Kovač i Asim Ugljen.

Projekt je pohvaljen i u Hrvatskom saboru kao primjer rada s mladima te je uvršten na Festival UHVATI FILM koji je primljen u članstvo Europske filmske akademije, upravo zbog ovakvog originalnog načina rada i prezentacije filmova i umjetničkog rada osoba s invaliditetom.

 

Riječ je o krimiću u stilu film noirea, u kome se miješaju mnogi sadržaji i utjecaji, pa će tako u novom nastavku Tajni agenti biti suočeni s likovima iz prošlosti, Frankopanima, kraljevima Zvonimirom i Krešimirom i drugim povijesnim ličnostima. Bez obzira na invalidska kolica ili druge naizgled ograničavajuće faktore u filmu će se vidjeti kung fu scene, ljubavne afere, intrige, teorije zavjere kao i specijalni efekti.

Projekt je koristan za stjecanje samopouzdanja i glumačkih sposobnosti za glavne aktere, jer upravo su Dorian, Tea, Dora i Toni (uz roditelje i prijatelje te goste) glavni junaci ovih filmova.

Glumac Asim Ugljen na snimanju trećeg nastavka Tajnog agenta 010 pao u sceni na Frankopanskom dvorcu i ozlijedio ruku, ali je spasio plesnu  partnericu teže ozljede

Da ovo nije tek zezanje nego ozbiljan film,  pokazuje i nezgoda koja je srećom, završila sretno. Glumac Asim Ugljen pri gostovanju na setu sa 30tak statista, u Frankopanskom dvorcu u Kraljevici snimao je scene s djevojkom koja je iz kolica trebala ustati i zaplesati u sceni s njime, bez dublerke. Gospođica je inače, članica INKLUZIVNE plesne grupe Magija. Zbog neravnog terena završili su na podu, zaista opasnim padom, pri čemu se Asim odlično snašao i postavio joj u zajedničkom padu ruku pod glavu, ozlijedivši pritom ruku, ali je djevojka tako, srećom, tek lakše udarila glavom.

Prvi nastavak snimljen je u bordelu (!), drugi nastavak dijelom u uredu gradonačelnika Rijeke, na rimskim i srednjovjekovnim lokacijama, ali i s gostima snimljenim u Sarajevu i Washingtonu.

Provjerite na www.spirit-ri.hr gdje možete zatražiti link za gledanje prva dva nastavka, zapratite rad Agenata na Facebooku, gdje su fotografije sa setova, naravno,

ukoliko Vam se projekt svidi možete ga podržati svojom donacijom! Info na www.spirit-ri.hr

Fotografije sa setova objavljene na Facebooku se mogu upotrijebiti navodeći: Arhiva Spirit.

(www.spirit-ri.hr)

https://www.facebook.com/groups/agent010film/