Star wheels

Jeste li za zanimljivo i ugodno iznenađenje?
Riječki projekt Star wheels, u kojem učenici srednjoškolci s teškoćama, kroz radionicu stvaraju film u kojem pišu scenario i glume dočekao je svoj novi nastavak. Na svojevrsnoj pretpremijeri, nedjelju 31.3., Udruga Spirit provjerila je što o finalnom produktu, kratkom ali sadržajnom filmu od 15tak minuta, misle učesnici, njihovi roditelji i profesori koji su surađivali na filmu. Iako je priredba bila zatvorenog tipa, glas o novom nastavku filma brzo se pronio, pa se tražila "karta više", jer mnoge je zanimalo kako izgleda nastavak Star wheelsa čiji je prvi dio vidjelo već nekoliko gradova kroz sustav festivala Uhvati film, ali i publika u Kotoru na nedavnom Festivalu.


Vrijedi zabilježiti da bez velike pompe uvodni filmić ima i više od tisuću pogleda na youtube-u. Pa, kakav je onda nastavak, pitali smo prisutne? Sve redom složili su se da je izuzetan trud ekipe i mladih glumaca rezultirao jako zanimljivim uratkom, puno kvalitetnijim od uvjeta u kojima je nastao, jer ne zaboravimo ovo je plod radionice, a ne pravog filmskog seta. Ipak riječ je o gledljivom i zanimljivom produktu, iako rudimentarnog karaktera iz filmskog kuta govoreći. Najveći domet je zasigurno ogromni iskorak tih mladih osoba u jedan novi, njima nepoznati svijet ispred kamere, gdje ih nitko nije očekivao.

Zajedničkim dogovorom učenici, njihovi roditelji i suradnici, odlučili su postaviti još jednu, posebnu veću premijeru za sve zainteresirane koja će biti PETAK 12.4. u 19h u Dvorani kulture na Pećinama u Rijeci, a mladi glumci već zazivaju nastavak filma. Želite li više saznati o tome pogledajte na www.spirit-ri.hr, gdje možete i učestvovati u projektu na razne načine, rezervirati neku od 99 ulaznica i donirati za nastavak projekta. Nakon riječke premijere očekuje se gostovanje u Puli i Zagrebu !

O čemu je zapravo riječ?
Vanzemaljci žive na našoj planeti, ali s obzirom da im birokracija ometa normalan život traže pogodniju planetu, pri tome se sukobljavaju sa silama zla, i naravno pobjeđuju, zahvaljujući čvrstom prijateljstvu članove ekipe. Ima tu i akcije, "specijalnih efekata", ljubavnih priča i sve što treba jedan dobar film. Ima čak i vlastitu glazbu. Da ekipa Star wheelsa "misli ozbiljno " pokazuje i sva sila popratnih stvarčica koje možete nabaviti, a imaju logo tog filma, majice, kapice, čak i šalice, kalendari i drugo, čekaju vas da ih preuzmete za uspomenu.

Holivud usred Rijeke, zajedno sa gostima iz svemira ;-)

Film je snimljen u Srednjoj ekonomskoj školi Mije Mirkovića u Rijeci iz koje su i učenici. Nakon prvog filma sa dvoje simpatičnih glumaca u kolicima, u drugom dijelu pridružuje se novih osam aktera, a interes za projekt je sve veći. ALi najbolje da pogledate sami, Uvodni dio filma, već pogledan više od 1000 puta i "kako je snimano-2" dostupan je na stranicama Udruge Spirit.

STAR WHEELS 2 - PETAK 12.4.2019. u 19h u Dvorani kulture na Pećinama u Rijeci, Očekuje se super zabava i specijalni gosti....
Primjer kako i jednostavne stvari mogu biti zanimljive i dobre ako imaju ono potrebno - dušu. Projekt je podržan od Grada Rijeke i HAVC-a.

(text iz Novog Lista, 2.4.19.)

Star wheels 1