Tjedan ADHD-a u Hrvatskoj 2017.

Diljem Hrvatske održavaju se razna predavanja s gostima predavačima o danas najčešćem poremećaju kod školske djece koji je također prisutan i kod odraslih - ADHD-u.

Mnoge nacionalne i regionalne organizacije u Europi tijekom rujna i listopada organiziraju aktivnosti kako bi podigle svjesnost o ADHD-u. Kao i svake godine, Udruga Buđenje organizira Tjedan ADHD-a koji ove godine traje od 16.10. do 22.10.2017. Predavanja izvan Tjedna ADHD-a održavamo zbog velikog interesa.

ADHD (deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj) je danas načešći mentalni poremećaj kod djece a prisutan je i kod odraslih. Zastupljen je kod 3-8% školske djece. Glavni simptomi su nepažnja, hiperaktivnost i impulzivnost. Djeca s ADHD-om često budu prepoznata kao „zločesta“, „neodgojena“ i „lijena“, a zapravo pravim pristupom vidimo da su izrazito znatiželjna, maštovita i puna energije.

Pozivamo Vas na predavanja u Puli, Rijeci i Splitu! Ulaz je slobodan, a pozvani su svi koje veže ta tema: roditelji, djelatnici odgojno obrazovnih i zdravstvenih ustanova, svi koji se osjećaju različitima i koji još nisu otkrili svoju različitost.

 

Lista predavanja po gradovima:

PULA, 19.10.2017. u 18 sati, Gradska knjižnica i čitaonica Pula
Marko Ferek, predsjednik udruge Buđenje
Predavanje "ADHD izvan okvira"

RIJEKA, 20.10.2017. u 18 sati, Gradska vijećnica, Korzo 16
Marko Ferek i gosti predavači

SPLIT, 23.10.2017. u 18 sati, Klub Mladih Split, Ruđera Boškovića 20
Marko Ferek, predsjednik udruge Buđenje
Predavanje "ADHD izvan okvira"

Predavanje "ADHD izvan okvira" - ADHD je danas najčešći mentalni poremećaj kod školske djece čija ponašanja vidno izlaze iz uobičajenih okvira. Pitanje koje se sve češće postavlja je trebamo djecu prilagođavati sustavu ili ipak obrazovni sustav prilagoditi potrebama djece?

Ulaz na predavanja je besplatan!

 

Predsjednik udruge

MARKO FEREK, dipl.ing. 
Diplomirao je 2003. godine na ACMT (American College of Management and Technology) u Dubrovniku. Godinu dana nakon završetka studija osniva u Zagrebu udrugu Buđenje.
Zbog svojih osobina tijekom školovanja doživio je puno neuspijeha i kritika što je dovelo do gubitka samopouzdanja. Igrom slučaja, u određenom periodu shvatio je da su problemi poput nepažnje, sanjarenja, hiperaktivnosti koje je imao zapravo velika prednost te je odlučio društvu prikazati te osobine u cijelosti i sve dobro što iz njih proizlazi.
U deset godina djelovanja udruge održao je više od 400 predavanja i radionica na stručnim skupovima, u brojnim osnovnim školama, bolnicama, centrima za odgoj i obrazovanje, kroz koje je obuhvaćeno više od 10.000 roditelja, profesora, logopeda i ostalih stručnih suradnika. 2017. godine izabran je za člana upravnog odbora ADHD Europe, međunarodne krovne organizacije Europe. Internacionalna predavanja Marka Fereka uključuju Tuzlu (BiH), Ljubljanu (Slovenija), Hong Kong (NRK), London (Engleska), Galway (Irska), Toronto (Kanada), Budimpešta (Mađarska), Orlando (SAD), Malta, Brisel..
Autor je knjige Hiperaktivni sanjari koja je izdana na dva jezika (hrvatski i mađarski). Gostovao je u mnogim tv- i radio-emisijama te raznim časopisima i novinama.

 

Knjiga «Hiperaktivni sanjari – bolji, lošiji, drugačiji»
Za vrijeme trajanja Tjedna ADHD-a Udruga osigurava popust od 15% pri kupnji knjige "Hiperaktivni sanjari – bolji, lošiji, drugačiji" autora Marka Fereka. Ova uspješna knjiga u Hrvatskoj je doživjela 4. izdanje, te je izdana na mađarskom i engleskom jeziku.

 

Buđenje - udruga za razumijevanje ADHD-a, ZAGREB – Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Podružnica Udruge Buđenje RIJEKA - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.budenje.hr