INTELIGENCIJA TIJELA - Otvoreno predavanje

Predavanje je besplatno.
U današnjem zapadnom društvu tendencija stavljamo naglasak na um naspram emocija i tijela postala je gotovo norma. Sustav vrijednosti 21. stoljeća, rapidni globalni razvoj, razvoj tržišta, tehnologije i znanosti i ubrzani životni ritam samo su potkrijepili dominaciju uma kao normu postavljenu prije nekoliko stoljeća – sustav vrijednosti društva u kojemu živimo od najranije nas dobi uči kako je um, to jest znanje, ono što je potrebno kako bi čovjek „uspio u životu“.

I dok je racionalni um nešto što nam je u životu uistinu važno, stavljajući naglasak isključivo na njega zapostavljamo srce, to jest emocije i tijelo kao jednako vrijedne i temeljne aspekte naše ljudskosti. Kao posljedica toga dogodio se rascjep u nama koji se često manifestira kroz različite oblike stresa, anksioznosti, nedostatka užitka u životu i jednostavno nezadovoljstva sobom, onima oko nas ili životom općenito.

To se očituje u porastu različitih integrativnih psihoterapeutskih pravaca koji se javljaju kao odgovor na potrebu za cjelovitim pristupom čovjeku.

U ovom ćemo predavanju kroz ocrtavanje osnovnih postavki integrativnog tjelesno orijentiranog pristupa stoga govoriti o važnosti inteligencije tijela i emocionalne inteligencije. Bavit ćemo se tjelesnom memorijom i njezinim utjecajem na svakodnevni život i promatranje sebe i svijeta oko nas. Govorit ćemo i o važnosti međusobne interakcije sve tri razine – tijela, srca i uma te istražiti koji je sljedeći korak za svakoga od nas za donošenje još više ravnoteže u ovom kontekstu u vlastiti život.


Za predavanje je potrebna prijava, a broj polaznika ograničen. Prijaviti se možete na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili 099 7028 389 (Tamara Sertić).

Predavačica: Tamara Sertić
Centar Meleta, Črnomerec 46
Subota, 26.5.2018., 18.30-20.00 sati