PANACEO SPORT - recept za uspjeh

PANACEO SPORT je poznati recept za uspjeh, pogodan za natjecateljske i amaterske sportaše. 100% prirodan.

Kako PANACEO SPORT PRO-SUPPORT doprinosi sportašima
•          smanjenje slobodnih radikala
•          redukciju postotka laktata
•          smanjenje stupnja acidoze
•          prevenciju astme u naporu
•          brže cijeljenje sportskih rana, povreda i fraktura
•          bržu regeneraciju
•          veću izdržljivost
•          osjetno bolji uspjeh na takmičenjima
•          cjelovitu zaštitu organizma

Smanjuje oksidativni stress
U skupinu zdravih osoba s posebnim fizičkim zahtjevima na organizam spadaju sportaši, posebno profesionalni sportaši, jer su podložni izuzetno teškim treninzima, takmičenjima i psihičkoj napetosti pred nastupe, što uzrokuje snažan oksidativni stres.

Intenzivni trening smatra se fizičkim, psihičkim i metaboličkim stresom koji organizmu sportaša nameće velike prilagodbe. Prilikom intenzivnih treninga i natjecanja oksigenacija stanica i tkiva veća je za 10 – 15 puta od prosječne. Od ukupne količine kisika koji ulazi u organizam sportaša čak 5 – 8% se ne razlaže do vode nego se pretvara u slobodne radikale. U tim okolnostima je izvjesno oštećenje staničnih membrana. Danas nije sporna uloga antioksidanta za zdravlje aktivnih sportaša.

U alternaciji uzimanja sintetskih pripravaka, vitamina, steroida, hormona, svakako je preporučljivo uzimanje prirodnih antioksidanta koji omogućuju prelaženje granice ljudske mogućnosti za povećanim sportskim rezultatima.

Smanjuje  laktate
Pojačani fizički napor izaziva poremećaj homeostaze vodika odnosno porast stupnja kiselosti organizma, odnosno nivoa pH. Da bi održala ravnotežu, stanica uklanja višak vodika stvarajući laktate. Laktati izlaze iz stanice u krvotok, jetru, srce i u druga tkiva u kojima se razgrađuju. U sportskoj fiziologiji laktati su pokazatelji kiselosti organizma. Normalna razina stupnja kiselosti arterijske krvi iznosi 7.35-7.45. Acidoza je stanje kiselosti kad je pH arterijske krvi manji od 7.35.

Nekompenzirana acidoza
Laktati dovode do niza promjena u metabolizmu stanice. Mogu uzrokovati teška stanja, često bez mogućnosti prognoze. Najopasniji je stanični ionski poremećaj potencijala srca koji može uzrokovati zatajenje srca i iznenadnu smrt. Sve češće su alarmantne vijesti o iznenadnoj smrti ili nesvjestici sportaša. U regeneraciji sportaša od esencijalne je važnosti olakšati razgradnju laktata u srcu i jetri odnosno smanjiti produkciju laktata.

Astma u naporu
Astma u naporu je osjećaj otežanog disanja kod sportaša, s nemogućnošću potpuno dubokog udaha i “zvučnog” disanja. Moguć je osjećaj gušenja i nesvjestice popraćen tahikardijom. “Astma u naporu” se teško dijagnosticira u mirovanju, a u naporu se često krivo dijagnosticira kao problem srca. Oko 15% sportaša ima dijagnosticiranu “astmu u naporu”. Ova pojava ozbiljno ugrožava zdravlje i život sportaša

Prevencija rizika s PANACEO SPORT PRO-SUPPORT
Kliničke studije i sportsko-znanstvena istraživanja pokazuju da posebno formuliran proizvod na bazi aktiviranog PANACEO SPORT PRO-SUPPORT prevenira sve ozbiljne rizike kojima su izloženi sportaši. Utječe na smanjenje slobodnih radikala, redukciju postotka laktata, na astmu u naporu, na bržu regeneraciju, veću izdržljivost, osjetno bolji uspjeh na takmičenjima i općenito osjetno poboljšanje ukupnog psihofizičkog stanja sportaša.

Primjena PANACEO SPORT PRO-SUPPORT u sportu
prevenira oboljenja u skladu s medicinskim aplikacijama PMA zeolita
prevenira povećani rizik zbog oksidativnog stresa, laktata i acidoze, astme u naporu, kod cijeljenja rana i kostiju (frakture, postoperativni zahvati)
unapređuje sportske rezultate
ubrzava regeneraciju i oporavak sportaša

PANACEO SPORT PRO-SUPPORT stoga postaje nezaobilazni partner kod treninga i pouzdan pratilac kod svjetskih takmičenja. Unapređuje psihofizički i zdravstveni status sportaša, povećanu sportsku spremnost i odražava se na postignute rezultate. Redovno uzimanje PMA zeolita djeluje na detoksikaciju organizma od teških metala, amonijaka i cijelog spektra opasnih toksina koji ugrožavaju zdravlje i vitalnost sportaša, prevenira stres i brojne zdravstvene probleme.

Proizvodi PANACEO SPORT PRO-SUPPORT su 100% prirodni proizvodi, bez aditiva, E brojeva, bez supstanci životinjskog porijekla, bez kontraindikacija i neželjenih nuspojava. PANACEO Sport ne sadržava nikakve supstance niti dodatke koje su u suprotnosti s antidoping regulativom, što potvrđuje odgovarajući antidoping certifikat. PANACEO Sport podliježe redovnoj antidoping kontroli u anti-doping laboratoriju Seibersdorf, koji je licenciran od strane IOC.

Snažna suradnja
Proizvođač PANACEO podržava preko 100 vrhunskih sportaša, ekipa i klubova diljem Austrije, ali i EU, u svim sportovima – od trkača, biciklista i triatlonaca do tenisača i hokejaša na ledu do skijaša i kickboksača, ali i nogometnih, odbojkaških i rukometaških timova. Među njima su brojni svjetski i europski prvaci, kao i olimpijski starteri.

U interesu sportaša i njihovih liječnika, PANACEO je razvio svestrani atletski paket u kojem su korišteni samo najvažniji i najkvalitetniji sastojci - i to u kvalitetnom, prirodnom obliku.

PANACEO SPORT 1

Snažan temelj za sportaše

PANACEO SPORT PRO-SUPPORT može iscijeliti propusnu stijenku crijeva i osigurati da postane čvrsta. Osim toga, PANACEO SPORT PRO-SUPPORT filtrira toksine u gastrointestinalnom traktu koji smanjuju sportske rezultate, kao što su olovo, arsen, kadmij, nikal i amonijak, te onemogućuje da ti opasni teški metali i toksini u budućnosti napadnu crijevnu stijenku i uzrokuju štetu organizmu. Budući da se crijeva također smatraju središtem imunološkog sustava, uzimanje PANACEO SPORT PRO-SUPPORT ima dodatni učinak na zdravlje. A samo zdravo tijelo može biti učinkovito!

Snažna dopuna PANACEO SPORT PRO-SUPPORT
PANACEO ENERGY LINE sastoji se od dodataka prehrani iz PANACEO-a, sadrže odabranu kombinaciju visokokvalitetnih prirodnih tvari:

PANACEO ENERGY ISO² – sadrži samo najvažnije sastojke za duge sesije izdržljivosti. Sastoji se od magnezija, kalcija, vitamina B skupine, vitamina C i izomaltoze, kao visokokvalitetnog i dugotrajnog izvora ugljikohidrata koji dugo održava viski energetski nivo. Visokokvalitetne prirodne tvari osiguravaju bolju apsorpciju, a aroma prirodne mandarine donosi ugodan okus, koji je također veganski i bez glutena.

PANACEO ENERGY BOOST³ – kreiran za sportaše kada im je potreban brzi energetski učinak. Opskrbljuje tijelo energijom kroz visokokvalitetnu dekstrozu, koja brzo ulazi u krv. Uz acerolu kao prirodni izvor vitamina C, ekstrakt guarane kao prirodni kofein i ugodan okus koje daje kokosovo mlijeko u prahu, umor se može brzo smanjiti a energetsko gorivo brzo aktivirati. Sastojci su vrhunske kvalitete i prirodnog podrijetla.

PANACEO ENERGY AMINO⁸ - preporučuje se kod intenzivnih napora mišića i povećane potrebe za proteinima. Esencijalne aminokiseline važne su za razvoj i stabilnost mišića, tetiva i ligamenata. Kreiran je na bazi prirodnog i čisto biljnog izvora proteina, koji sadrži svih 8 esencijalnih aminokiselina. Fokus je očito na izvrsnoj podnošljivosti i optimiziranoj bioraspoloživosti, pogodnoj i za vegetarijance i vegane.

Zašto je medicinski PANACEO zeolit drugačiji ?
PANACEO je za sada jedini legalni i legitimni medicinski zeolit na hrvatskom tržištu, aktiviran, mikroniziran i oksigeniziran zaštićenom PMA tehnologijom, znanstveno i klinički istražen, 100% siguran za oralnu humanu upotrebu. Registriran je na HALMED-u u skladu s EU odredbama iz 2006 godine.  Proizvodi se sukladno kriterijima HACCAP programa za medicinske proizvode. Svaka količina proizvodnje prolazi kontrolu 13 kritičnih točaka, svaki pojedini proizvod ima svoj kontrolni broj, što je bezuvjetna garancija sigurnosti gotovog proizvoda za humanu oralnu medicinsku upotrebu.
Nužnost takve kontrole polazi od činjenice da postoji više stotina podvrsta zeolita, čija se ruda vadi iz rudnika, gdje su moguće nepredvidive kombinacije različitih podvrsta zeolita. Neki od njih su toksični, neki čak kancerogeni, organoleptički nerazlikovni. Moguć je neprepoznati prelazak jedne vrste zeolita u drugu, moguća su onečišćenja zeolita u zemljinoj kori, pa je to opravdani razlog kontinuirane zahtjevne  kontrole kvalitete i sastava zeolita po kriterijima za medicinske proizvode.
Budući je vremenski i financijski vrlo zahtjevna i skupa registracija medicinskih proizvoda, to proizvođači i distributeri ostalih zeolita na tržištu navode da su njihovi zeoliti registrirani kao ‘’zeolitna sirovina u kozmetici’’. Budući zeolitna sirovina u kozmetici ne udovoljava kriterijima sigurnosti EU za humanu oralnu upotrebu, proizlazi da je jedino medicinski PANACEO zeolit legalan i legitiman, odnosno garantirano siguran za humanu oralnu upotrebu.

panaceo logo


 



S vašim pitanjima uvijek se možete obratiti našoj profesionalnoj Savjetodavnoj službi:


Panaceo Tim d.o.o.
Olujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistički terapeut
Voditelj Savjetodavne službe
Representative: Panaceo GmbH, Austria
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: '+385 1 3772354
emails: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.panaceo.hr

 

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦