Posjetite imanje Biovrt u kolovozu i rujnu 2023 - otvorene prijave

Biovrt – u skladu s prirodom

Posjetite imanje Biovrt u kolovozu i rujnu 2023 - otvorene prijave
Imamo odličnu vijest za sve koji žele naučiti više o organskom uzgoju iz prve ruke i inspirirati se na prekrasnom i jedinstvenom imanju. I ove godine imate priliku posjetiti imanje Biovrt u Novom Selu Rok kraj Čakovca i to u doba godine kada je on najšareniji i najbujniji – tijekom kolovoza, a imate mogućnost posjetiti ga i početkom rujna.


Upoznajte i doživite pravu oazu bioraznolikosti u Međimurju.Vlasnica imanja je Silvija Kolar-Fodor, autorica, aktivistica i jedna od najpoznatijih vrtlarica u RH koja već godinama na ovom imanju prakticira brojne biovrtlarske metode i stvara jedinstvenu priču.

Glavna ideja na imanju je kako uzgojiti obilje hrane uz čim manje posla – na način da priroda odradi većinu posla za nas. Svoje metode i prakse Silvija će s vama podijeliti tijekom edukativnog obilaska na imanju Biovrta.

Imanje Biovrt nastalo je pred 17 godina u Novom Selu Rok. Od hobija njegove vlasnice na početnih 400 kvadrata povrtnjaka, imanje danas uključuje 3 povrtnjaka na kojima se svake godine uzgaja veliki dio starinskih i tradicijskih sorti, voćnjake, šumski vrt, livade, oranice i močvaru na preko 5 hektara, te predstavlja pravi dragulj bioraznolikosti.

Mnogi koji su posjetili ovaj vrt istaknuli su da nikad nisu vidjeli više bioraznolikosti biljnih i životinjskih vrsta na jednom mjestu, a njegovu vlasnicu često opisuju kao „hodajuću enciklopediju“.Stoga posjeta imanju Biovrt nije samo obični obilazak, nego pravi doživljaj uz vrhunsku edukaciju.

Tijekom posjeta vlasnica imanja provest će vas cijelim imanjem i upoznati s tehnikama koje ona primjenjuje na vrtu. Upoznati će vas s osnovama organskog vrta, šumskog vrta te voćnjaka i tehnikama koje ona primjenjuje na svom imanju. Na imanju su posljednjih godina postavljene i dvije velike pergole, pa ćete se upoznati i s vertikalnim uzgojem.
Uz mnoštvo korisnih aktualnih savjeta i primjera koje možete vidjeti kako funkcioniraju u praksi, imate priliku inspirirati i osnažiti se za primjenu istih na svom imanju.

KADA I KAKO MOŽETE POSJETITI IMANJE BIOVRT
Posjete imanju primamo uz obaveznu prethodnu prijavu i to za unaprijed predviđene termine u kolovozu i početkom rujna. Prijave su obavezne putem online prijavnice, sve detalje i prijavnicu potražite na poveznici: https://www.biovrt.com/posjetite-imanje-biovrt-u-kolovozu-i-rujnu-2023-otvorene-prijave/

U Novom Selu Rok, 26.07.2023.

 

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦