Animafin festival animacije za djecu

Festival animacije za djecu Animafin svoje posjetitelje raznolikim radionicama i projekcijama uvodi u čarobni svijet pričanja priča. Animafin će se održati u subotu 3.12.2022. od 16 do 19 sati u kinu Tuškanac u Zagrebu.

Program je podijeljen u tri dijela: radionice, čitaonica-pričaonica i projekcija filmova. Kino na jedan dan postaje čarobno mjesto gdje su dobrodošli svi koji vole uzbudljive priče!

16:00 - 17:00 Radionica luktarstva 7+ (mala dvorana) Radionicu vodi redateljica kazališnih predstava za djecu, teatrologinja Morana Dolenc. Na radionici će djeca uz Moraninu pomoć kreirati vlastite likove od recikliranih materijala. Likovi će biti odraz dječje kreativnosti, pa se tu mogu naći lavovi, miševi, roboti, djevojčice ili poneki Djed Mraz. Lutkice će oživjeti kroz animaciju ili osmišljavanjem novih priča!

16:00 - 17:00 Radionica animacije 7+ (velika dvorana) Radionicu vodi producentica animiranih filmova i voditeljica Škole animacije Maša Udovičić. Djeca će napraviti svoje prve animirane korake oživljujući vlastite crteže u flipbooku i zoetropeu. Vidjet će da proces nastanka animacije i nije tako kompliciran!

17:15 - 18:00 Čitaonica-pričaonica 6+ (velika dvorana) Radionicu vodi Marija Ott Franolić koja je godinama posvećena poticanju čitanja inicirajući mnogobrojne kvalitetne programe za sve uzraste. Uz Mariju će mladi gledatelji-skušatelji-čitači kroz priču oživjeti iznimnu slikovnicu “Dječak i kuća” slovenske ilustratorice Maje Kastelic koja je upravo stigla u domaće knjižare!

18:00 - 19:00 Projekcija animiranih filmova 6+
“Mačka i ptica” redateljica Franka Sachse (Njemačka)
“Luce i stijena” redateljica Britt Raes (Belgija, Francuska, Nizozemska)
“Zvukovi iz krošnji” redatelj Filip Diviak (Češka)
“Ježeva kuća” redateljica Eva Cvijanović (Hrvatska, Kanada)
“Tonka će sutra” redateljica Morana Dolenc (Hrvatska)

Nakon projekcije filmova publika će imati priliku glasovati za najbolji film, a rezultat ćemo objaviti na stranicama Animafina.

Filmovi su namijenjeni djeci, ali i njihovim pratiteljima, cijelim obiteljima, te svima zainteresiranima za animaciju kao umjetnost. Projekciju preporučamo i profesionalcima iz svijeta animacije i filma, studentima, svima koji stvaraju za djecu, jer može biti inspirativna!

19:00 - 19:30 Kako bismo barem malo produžili čaroliju na hladne zimske dane, u foajeu kina smo u suradnji s našim partnerima pripremili prigodnu prodaju. Tu će se naći slikovnica “Dječak i kuća” slovenske ilustratorice Maje Kastelic u izdanju Frakture i optička igračaka za animaciju - zoetrope brenda Croatian Zoetrope.

Moguće je posjetiti samo jedan dio programa. Ulaz na sve programe je besplatan. Zbog ograničenog broja mjesta za radionice je obavezna prijava na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Mjesta se zauzimaju sukladno redosljedu prijave.

Festival animacije za djecu i mlade Animafin organizira Luma film, provodi se uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i u suradnji s kinom Tuškanac.

Animafin festival animacije za djecu: https://www.animafin.eu
Facebook: https://www.facebook.com/LumaFilmZagreb/
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1831356250555786

anim DJEČAK I KUĆA MAJA KASTELIC

anim JEŽEVA KUĆA EVA CVIJANOVIĆ

anim LUCE I STIJENA BRITT RAES

anim MAČKA I PTICA FRANKA SACHSE

anim TONKA ĆE SUTRA MORANA DOLENC