eko i etno - događanja

vertical horizontal
 • Otpad u Hrvatskoj - gomilanje smeća ili zero waste?

  U okviru Jesenskog eko-seminara Zelene akcije, u četvrtak 16.11.2017. možete poslušati vrlo informativno predavanje prof. Marka Košaka "Otpad u Hrvatskoj - gomilanje smeća ili zero waste?". Predavanje će se baviti problemima u trenutnom sustavu gospodarenja otpadom u Hrvatskoj.

 • Klimatska konferencija otoka Krka

  Program 3. (međunarodne) klimatske konferencije otoka Krka,,Održivi razvoj u kontekstu klimatskih promjena (s naglaskom na otoke)"

 • 24. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

    24. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina održat će se 21. listopada 2017. od 17-22h u Rafinerijskom domu Sisak, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH.

 • Program 2. međunarodne konferencije o održivom razvoju Gorskog kotara

  Skrad, 29. i 30. rujna 2017. g.Mjesto/Venue: Skrad, Ivana Gorana Kovačića 3, prostorije PINS-aPetak/Friday, 29.09.2017.:

 • DEMETRIN ZELENI KUTAK

  DEMETRIN Zeleni kutak okupljalište za sve ljubitelje zdrave hrane na jednome mjestu. Rijeka, Ulica Milana Butkovića 2.

 • Treći ovoljetni opatijski Eko-sajam

  Pozivamo Vas na treći ovoljetni proljetni Ekološki sajam Opatija 26. kolovoza 2017. od 8 do 13:30 sati ispred tržnice Mrkat!

 • Stisnite malu i slatku pauzu usred tjedna: posjetite Mali piknik

  Ukoliko niste na plaži s jednom nogom u moru, sutra, u četvrtak 10.8.2017., ponovno možete predahnuti na dekicama s pogledom na grad i osvježiti se okusima s ljetnog menija Malog placa.

 • Novo izdanje šarmantnog Malog piknika na Gornjem gradu

  Kratki i slatki gastro-predah sakriven od gradske vreve I ove godine tijekom kolovoza Mali piknik će na gornjogradskoj Vranicanijevoj poljani rasprostrti svoje dekice s pogledom na grad i ispričati drugačiju ljetnu piknik-priču na jednoj od najljepših gradskih lokacija.

 • VegeSajam kao pozdrav ljetu - Trg bana Jelačića, Zagreb, 20. lipnja 2017.

  Prijatelji životinja organiziraju jednodnevno događanje posvećeno veganskim proizvodima u utorak 20. lipnja 2017. od 9 do 19 sati. Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, održava se 6. VegeSajam. Cilj VegeSajma jest upoznati građane i turiste s ponudom i prednostima zdravih, bezmesnih jela i proizvoda domaćih...

 • 9. ETNOFILm festival, 27.-29.4.2017., Rovinj

  Deveto izdanje ETNOFILm festivala - u organizaciji Etnografskog muzeja Istre - dosadašnje je načelo natjecateljskog filmskog programa, koje se temelji na odabiru filmova prikupljenih otvorenim natječajem, zamijenilo izravnim pozivom autorima/icama odabranih filmova. Program kreće Istarskim...

 • Prva domaća tržnica koja je odlučila stati na kraj tankim plastičnim vrećicama

  Poznata mala mobilna tržnica organskih i lokalnih proizvoda Mali plac ove će godine proslaviti Dan planeta Zemlje u najekološkijem tonu dosad: zabranom korištenja tankih plastičnih vrećica i zaokretom u smjeru ekološki prihvatljivih i biorazgradivih materijala. Posebno izdanje Malog placa za...

 • Zagreb Green Fest

  Zagreb Green Fest je pilot projekt Udruge RIO – Zagreb, koji putem filmskog, obrazovnog, izložbenog i aktivističkog programa, posvećenog ekologiji i zaštiti okoliša, potiče kulturu življenja u skladu sa zelenim vrijednostima.

 • Sajam ezoterije u Varaždinu

  Za vikend 4. i 5.ožujka 2017.održat će se u hotelu Turist u centru Varaždina sajam ezoterije.Dnevna ulaznica stoji 20kn. Djeca do 12 godina ne plaćaju ulaz. U subotu u 18. sati će predavanje održati Krešimir Mišak.

 • Poziv na Valentinovski Ekološki sajam Opatija

  Ekološki sajam Opatija budi se iz zimskog sna upravo povodom Valentinova! Pod motom ljubav ide kroz želudac, obojali smo Valentinovo u zeleno te pozvali ekološke proizvođače s njihovim ukusnim proizvodima.U subotu, 11. veljače 2017. godine ispred opatijske tržnice Mrkat od 8 do 13:30 sati po prvi...